Volkskrant | Home4One | Woonruimte voor mensen die alleen wonen en singles

betaalbaar wonen voor iederéén...

Bouw huurwoningen trekt buitenlands kapitaal aan

Bouwhuurwoningentrektbuitenlandskapitaalaan
Buitenlandse investeerders speuren de Randstad af op zoek naar bouwlocaties waar zij huurwoningen kunnen neerzetten. Met name in Amsterdam, Den Haag en Utrecht willen zij appartementen neerzetten voor de groeiende groep stedelingen die te veel verdienen voor een sociale huurwoning maar nog geen huis willen of kunnen kopen. Uit dit artikel van de Volkskrant blijkt dat niet alleen ons de stijgende vraag naar relatief goedkope vrije sector huurwoningen is opgevallen, buitenlandse investeerders zijn ook zeer geïnteresseerd in dit specifieke woningaanbod. Lees meer..

Veel sociale huurhuizen belanden op vrije markt

Pasted Graphic 1
Terwijl de vraag naar goedkope woningen groot blijft, schroeven woningcorporaties hun tarieven voor nieuwe huurders flink op en belanden steeds meer sociale woningen op de vrije markt. De gemiddelde huurprijs voor nieuwkomers is de afgelopen jaar met 29 procent gestegen. Dit artikel van de Volkskrant gaat verder in op dit knelpunt in de woningmarkt. Lees meer..

Singles, stop met eten weggooien!

singleeten
Alleenstaanden en jongeren verspillen veel voedsel. Zonde, vonden studenten van de Fontys Hogeschool uit Eindhoven. Zij bedachten een kookboek met eenpersoonsrecepten voor twee dagen. Dit artikel laat zien dat de single een doelgroep is dat steeds vaker als een aparte doelgroep wordt gezien. Lees meer..

Nederlanders sparen te veel

150221 VK
Dit artikel in De Volkskrant gaat in op een discussie rond de fiscale prikkels op het kopen van een huis. De krant citeert De Nederlandse Bank die ervoor pleit dat de overheid het kopen van een huis minder stimuleert en het huren juist meer. Dit zou goed nieuws kunnen betekenen voor alleenwonenden, omdat deze mensen vaak aangewezen zijn op de huurmarkt. Lees meer..

Je eigen nest

150103 VK
De zaterdagbijlage Vonk van de Volkskrant gaat uitgebreid in op het huisvestingsvraagstuk van singles. De trend is duidelijk: steeds meer singles zijn op zoek naar woonruimte. De Volkskrant trekt een conclusie: eindelijk ontdekken de bouwers de single. Lees meer..