Single | Home4One | Woonruimte voor mensen die alleen wonen en singles

betaalbaar wonen voor iederéén...

Met z'n allen alleen in de stad

Met z’n allen alleen in de stad | NRC Digitale editie | NRC Handelsblad
Alleenstaanden trekken massaal naar de stad. Daar is werk en gezelligheid. Maar waar moeten al die mensen wonen? Dit artikel zet de oorzaken van de (toekomstige) groei van eenpersoonshuishoudens uiteen. Een gevolg hiervan is een tekort aan betaalbare woningen. Lees meer…

Singles, stop met eten weggooien!

singleeten
Alleenstaanden en jongeren verspillen veel voedsel. Zonde, vonden studenten van de Fontys Hogeschool uit Eindhoven. Zij bedachten een kookboek met eenpersoonsrecepten voor twee dagen. Dit artikel laat zien dat de single een doelgroep is dat steeds vaker als een aparte doelgroep wordt gezien. Lees meer..

Single op de woningmarkt

Pasted Graphic 8
Alleenstaanden moesten al veel moeite doen om een huis te kunnen kopen. Dat wordt er de komende jaren niet eenvoudiger op. Een artikel over de single woningmarkt en de nadelen daarvan. Lees meer..

De happy single blijft op zoek

Pasted Graphic 7
De wereld heeft sinds de serie 'Sex and the city' een geromantiseerd beeld over de happy single. Dit artikel is een kritisch betoog over dit beeld en probeert een waarheidsgetrouw beeld over de single te schetsen. Lees meer..

Van oude vrijster tot happy single

Pasted Graphic 4
In de media wordt er veel gesproken over alleenstaanden, of singles, of vrijgezellen. Er bestaan veel en uiteenlopende termen voor mensen zonder partner. Dit artikel schept een overzicht over de ontwikkeling van 'oude vrijster' tot 'happy single'. Lees meer..

Singles zijn zielig. Toch?

Pasted Graphic 2
Het fenomeen single wordt steeds gewoon en verdringt misschien zelfs het gezien als hoeksteen van de samenleving. Toch worden – met name langdurige – singles vaak nog met medelijden bekeken. Dit artikel gaat in op dit nog steeds overheersende beeld van de singles. Lees meer..

Heb je nou al een vriend?

Pasted Graphic
Een single vrouw is een mannenverslindend feestbeest of een eenzame ziel op zoek naar liefde. Dit artikel gaat over de eenzijdige beeldvorming van alleenstaanden. Lees meer..

Je eigen nest

150103 VK
De zaterdagbijlage Vonk van de Volkskrant gaat uitgebreid in op het huisvestingsvraagstuk van singles. De trend is duidelijk: steeds meer singles zijn op zoek naar woonruimte. De Volkskrant trekt een conclusie: eindelijk ontdekken de bouwers de single. Lees meer..

Veel oudere vrouwen willen happy single blijven

150213 Spits
De levensstijl die wordt aangeduid met de term 'Happy Single' wordt niet alleen door de jong volwassenen aangehangen, ook onder een ouder publiek krijgt deze overtuiging steeds meer aanhangers, zo blijkt uit dit artikel in Spits.
Van de single vrouwen van 50 tot 64 jaar is bijna 40 procent definitief klaar met dat relatiegeneuzel, tegenover een kwart van de single mannen van die leeftijd. Van de 65- tot 79-jarige alleenstaande vrouwen wil zelfs bijna 70 procent niet meer aan de man. Veel mensen (zes op de tien) willen hun vrijheid bewaren. Lees meer..